Weblog

Leven in het momentMijn allereerste weblog! Waar zal ik over schrijven?  Niet teveel over nadenken, maar de woorden maar gewoon uit de computer laten stromen, vanuit het hart. Mijn nieuwe website is klaar, hoe heerlijk dat alles werkt en ik er zelf mee aan de slag kan. Ik was gewend nieuwsbrieven te schrijven, maar een weblog is eigenlijk veel makkelijker.

Wat hebben we een heerlijke zomer gehad, hoe zalig om te genieten van het mooie weer en de prachtige natuur. Het maakt dat ik alleen maar buiten wil zijn en heel erg in het moment wil leven. Waarom kan dat niet altijd? Waarom moeten wij altijd zoveel van onszelf? Wij leven in een enorme doe maatschappij en de lijst met dingen die op ons lijstje staan is nooit leeg. Er zal ook nooit op staan, een goed boek lezen. Of een lanterfant dag.

Maak me er zelf ook zeker schuldig aan, we zitten in de “ik knap mijn huis op” fase. Begin je met een klus (namelijk schilderen) dan dient de volgende klus zich alweer aan, je ziet opeens van alles. Herkenbaar? Ik steek vervolgens ook weer mijn omgeving aan, iedereen in mijn buurt begint opeens ook te schilderen. Zo werkt dat dus, we “besmetten”elkaar. Volgens mij maak je een stofje aan in je hoofd die je aanzet tot voortdurende actie. Toch krijg je ook een voldaan gevoel als het werk er op zit en je leefomgeving weer op orde is.

Sprak laatst een zzp vriendin die haar zorgen uitte dat iedereen om haar heen aan het werk is en dat ondanks het feit  dat ze nu veel opdrachten heeft, ze bang is voor later, blijf ik wel genoeg opdrachten binnenkrijgen? Het gaat nu toch goed? Geniet ervan! Dan straal je zelfvertrouwen uit en komen de opdrachten vanzelf wel.

Dit brengt mij bij de volgende ervaring:

Laatst trok ik voor een gezamenlijke meditatie een aantal kaarten, variërend van vogelkaarten, medicijnkaarten tot weg van de ziel kaarten. Ik maak daar dan een visualisatie van. De boodschap die ik vervolgens ontving was zo simpel en zo vreugdevol dat ik die met jullie wil delen. Een van de kaarten was een lynx en in mijn visualisatie ging ik met hem op reis, of althans dat dacht ik. Hij keek mij echter met grote ogen aan en zei tegen mij; we blijven waar we zijn, in het hier en het nu. We hoeven helemaal niet op reis, je bent er al. Tegelijkertijd ervoer ik zoveel vreugde en zoveel kracht, de grond om mijn voeten werd heel groot en deze boodschap gaf zoveel rust. We moeten het NU doen en genieten van het moment. Niet altijd bezig zijn met morgen en overmorgen, maar af en toe uit de draaimolen stappen en het leven ervaren. Niet bezig zijn met het doel maar met de weg. Lang lang geleden heeft een dierbare vriendin me de volgende leeftip meegegeven;” ik ben altijd aardig voor mij zelf”. Dat was toen een eyeopener voor me, ik was alleen maar heen en weer aan het racen en liep mezelf totaal voorbij. Toch is het zo simpel, waarom altijd bezig met zaken buiten je zelf? Je kinderen, je sociale netwerk, je werk en niet met je eigen ontwikkeling en je eigen wel bevinden?

Als je je teneergeslagen voelt dan zou je hulp kunnen inroepen om je leven lichter te maken.

Het leven hoeft niet zwaar te zijn! Het kan zo fijn zijn jezelf te bevrijden van al dat zware en thuis te komen bij jezelf. Met beide voeten op de aarde in het hier en nu.

Ter afsluiting nog een kaart uit de “Weg van de Ziel”:

 Zichtbaar worden

Weet je wel hoe mooi je eigenlijk bent? Het is tijd om je niet meer te verbergen voor de buitenwereld. Het universum roept je. Je hebt zoveel te bieden, zoveel te geven. Deze kaart herinnert je eraan om te kijken naar wie en wat je werkelijk bent. Je bent een deel van het grote Geheel. Je bent in alle opzichten mooi en perfect. Als je jezelf verstopt onthoud je de wereld niet alleen je energie, maar ook je liefde. Liefde voor jezelf en liefde voor anderen. Omarm jezelf met al je eigenaardigheden – die hebben we allemaal! Wees vrij. Laat jezelf zien en stralen.

 

9-9-2013

marcella