De rol van de vrouw/Aat Spagaat

 

Ben jij in balans?

Ben jij in balans?

Intrigerend vind ik het. Het leven én vooral het leven van de vrouw. De vrouw moet van alles, erbij horen, ambitieus zijn, het maximale uit haar leven halen. Een partner, al dan niet getrouwd, kinderen en een goede baan. Een leuke vriendin/vrouw zijn, een goede dochter en natuurlijk een rijk sociaal leven hebben. En als de kinderen komen, wordt er van je verwacht dat je een super moeder bent. Helpen op school, de leukste partijtjes en quality time voor je kind. Kan dat? Of word je als een Aat Spagaat uit elkaar getrokken? Tussen schuldgevoel naar je prive leven of juist naar je werkend bestaan? Want… een vrouw moet natuurlijk wel perfect zijn!
Ik was laatst bij een lezing van Vreneli Städelmaier van She Consult, een super leuk, capabel mens met een enorme passie. Naast haar drukke baan als begeleidend coach van hoogopgeleide vrouwen, haar passie om vrouwen door dat glazen plafond heen te begeleiden, heeft ze ook nog een boek geschreven “Fuck die onzekerheid”. Super knap, waar haalt ze de tijd vandaan?
Interessant was het, de lezing. Toch blijf ik weer bij dezelfde vragen: waar blijf jij? Ben je trouw aan wie jij bent? Waarom moet je zoveel? Ben je trouw aan je eigen hart? Is het van wezenlijk belang om allemaal aan de top te staan van het bedrijfsleven? Als het je zielenmissie is om dat te doen en je een brandende ambitie hebt dan is dat natuurlijk fantastisch.
Ik denk echter dat niet iedere vrouw bereid is zoveel offers te brengen. Waarom krijg je kinderen? Je wilt ze toch zien opgroeien en begeleiden tot mooie, stabiele, liefdevolle mensen?
Ik heb veel vrouwen voorbij zien komen die spijt hadden dat ze de jeugd van hun kinderen hadden gemist. Je kunt het niet meer inhalen.
De rol van de vrouw is intrigerend. Door de eeuwen heen zijn we onderdrukt, verguisd en 50 jaar geleden stonden we nog aan het aanrecht. Als je ging trouwen dan stopte je met werken.
Kennen jullie de serie “Mad Men?” Top serie, geeft zo’n mooi beeld van die tijd. De intelligente vrouw die zich rotverveelde, want laten we eerlijk zijn, een dag wassen, strijken, opruimen en schoonmaken is niet echt een verheven taak. Ik ben dan ook absoluut geen voorstander van die rol maar…. het ontwikkelen van jezelf, het ontdekken van je missie is zo veel meer dan alleen heel hard recht vooruit racen, zo snel mogelijk op weg naar je doel.

Genieten van de mooie momenten in je leven, stil staan bij jezelf, ontdekken wat jij nodig hebt en jezelf vervullen. Opruimen van onnodige ballast, stof afnemen van je eigen kern en jezelf zien in al je pracht. Zoveel vrouwen raken enorm ontroerd als ze echt contact maken met zichzelf en zien hoe ze zichzelf hebben verwaarloosd.
Alleen maar alles hebben weggegeven zonder ook weer “op te laden”. Ontdekken dat er zoveel mooie kanten aan jezelf zitten die je nog niet ontdekt hebt.

Je creatieve kant bijvoorbeeld kan jezelf veel vervulling geven. Je balans zit in het evenwicht tussen je linker en rechter hersen helft. Creëren en scheppen, nog eens creëren en nog eens scheppen, is een heerlijk gevoel! Dat je zelf aan het roer staat van je eigen leven, jij bepaalt de koers en niemand anders!

Leef jij in een spagaat?

Leef jij in een spagaat?

Dat is dan ook de reden dat ik Aat Spagaat (zie boven) in het leven heb geroepen, een visualisatie van een vrouw waarin veel vrouwen zich zullen herkennen. In mijn beleving is Aat:….
Een zelfstandige vrouw die haar eigen koers wil varen.
Haar persoonlijk leiderschap wil op eisen.
Ze is intelligent, nieuwsgierig en “young at heart”.
Ze wil zich ontwikkelen op zowel zakelijk als gevoelsniveau en
het optimale uit het leven halen.
Ze wil zich vol inzetten voor haar idealen en gebruikt daarbij haar intuïtie.
Ze heeft de durf en de moed om zich open en kwetsbaar op te stellen.
Ze wil iets neerzetten in de wereld en iets wezenlijks toevoegen.

Wil je Balans?
Leven vanuit het hart
Energetische begeleiding?
Je volledige zelf zijn (worden)?
Leren hoe je ondanks alle prikkels/impulsen je eigen koers blijft varen?
Je intuïtie leren vergroten?
Je bewust worden van blokkades en/of oude overtuigingen en deze vervolgens opruimen, niet wegstoppen?
Je weer stralend en vitaal voelen!

En het allerbelangrijkste: houden van jezelf!
Je eigen succes omarmen en jezelf niet kleiner maken dan je bent?
Lef hebben, een andere koers durven inslaan?
Je angst “aankijken” en de illusie doorprikken…
Wil je vrij zijn, zonder alle banden in je leven door te hoeven prikken?

aat-spagaat-vrolijk (3)

Dan ben je bij Aat Spagaat *(*powered by Wholehearted), aan het goede adres.
Door middel van individuele sessies, workshops en voor de echte doorpakker… een training van 10 dagdelen.

Heb ik je interesse gewekt? Laat het me dan weten dan gaan we aan de slag!
Ik heb er enorm veel zin in en zal al mijn passie, ervaring en intuïtie aanwenden om liefdevol en betrokken met je/jullie aan de slag te gaan.

marcella