In verbinding met anderen, maar eerst met jezelf.

In verbinding met anderen, maar eerst met jezelf.

In verbinding met anderen, maar eerst met jezelf.

“Ik ben ervan overtuigd dat waar mensen bij elkaar zijn en ze hun aandacht gezamenlijk ergens op richten, er iets bijzonders ontstaat. Een sprankeling. Energie die met iedereen iets doet. In voetbalstadions en in concertzalen zie je dat ook. Mensen voelen zich met elkaar verbonden en kunnen ineens zonder problemen twee uur achter elkaar staan zonder moe te worden. Fantastisch toch? Ik kan het niet alleen, daarvan ben ik me heel erg bewust. Ik heb andere mensen nodig om me geïnspireerd te voelen. En het is niet alleen dat ik andere mensen nodig heb, ik wil me met andere mensen verbinden”. Met mensen die andere ervaringen hebben opgedaan dan ik en die zo iets kunnen toevoegen aan mij en vice versa. Jezelf verbinden met anderen zet dingen in beweging en dat is volgens mij een van de belangrijke voorwaarden voor groei.”

Deze quote komt uit de Happinez van deze maand en uit de mond van Eric Vloeimans.

Ik vond het zo toepasselijk dat ik hem in dit blog wil gebruiken. Is dat niet waar het om gaat? Waarom zijn festivals zo populair en schieten ze als paddenstoelen uit de grond? Zoals mijn dochter omschrijft; mensen willen blij zijn, zich gelukkig voelen en even helemaal uit hun eigen chaotische, drukke,  prestatie gerichte wereld stappen en een paar uur ZIJN. Niets moeten en doen, maar gewoon genieten. Met gelijkgestemde zielen.

Een teken om je eens te meer te realiseren dat je niet altijd mee hoeft te doen. Dat jezelf bepaald of iets goed voelt voor jou en dat je je niet laat meetrekken in de energie van anderen. Dan kun je heel erg ver van jezelf af  komen te staan. Soms weten mensen niet eens meer wie ze zijn, waar ze zelf van houden, waar hun passie ligt. Ik ontmoet zoveel jonge mensen die al tegen een burn out zitten, die niet om kunnen gaan met die druk en de stress van deze samenleving. Zij zijn opgegroeid met social media en vinden nooit rust omdat er continu impulsen zijn.

Samen zijn, samen delen en ervaren is prachtig, maar je, moet wel eerst weten wie je bent, waar je voor staat en wezenlijk verbinding maken met je zelf.  De rust ervaren als je thuis komt bij jezelf en vandaar uit naar verbinding met anderen. Dan kun je ook nooit leeg gezogen worden door de energie van je medemens.

Met andere woorden ik geloof heel erg in verbinding met anderen, in samenwerken en delen, maar wel vanuit mijn hart. Voelt het goed om met iemand samen te werken? Of om in a Bright New World te stappen en mijn kennis, ervaring en gaven te delen voor een groter doel? Ja! Als er wezenlijk verbinding is tussen mensen dan kunnen er de mooiste projecten ontstaan.

marcella