Blog

BLOG

 

Lieve allen,

Hoop dat jullie een heerlijke zomer hebben gehad! De laatste week van de zomervakantie breekt alweer aan. Tijd wellicht om je weer op te maken en voor te bereiden op werk, school, sport en sociaal leven.

Hoe fijn om dat vrije gevoel nog wat langer vast te houden en in balans en in rust te blijven.

Meditaties

Vanaf maandagavond 10 september start ik weer met meditatie avonden. Reacties van deelneemsters; rust, verbinding, inzichten, positieve energie, vertrouwen en ontspanning. Doe je ook mee? Mail naar: marcella@wholehearted.nl.

Tijdstip: van 20.00 tot 21.30 uur in Bussum. Frequentie: om de week. Als je ook een verlangen voelt naar meer rust en balans in je leven en tegelijkertijd (onbewust) daardoor transformeert, door te luisteren naar je hart. Ik werk met een cyclus van 10 lessen. Investering 15 euro per keer. Proefles is uiteraard mogelijk. Ik werk met visualisaties. Doe je ook mee of wil je eerst meer informatie? Mail naar: marcella@wholehearted.nl.

Coaching:

Ben je toe aan verandering? Wil je (meer) contact maken met je Ziel? Je bewust worden waar jij nu staat?

Boek dan een kennismaking sessie.

Helende sessies:

Mijn missie is vrouwen in hun kracht zetten. Vrouwen die een bepaalde leegte ervaren in hun leven, maar niet goed begrijpen waarom. Vrouwen die geïnteresseerd zijn in innerlijke groei, inspiratie van binnenuit en bevrijd willen worden van oude ballast (blokkades) uit het verleden.

Vrouwen die niet meer willen leven vanuit angst en de dwang om je te moeten aanpassen. Die hun eigen keuzes willen maken, vanuit intuïtie beslissingen durven te nemen en daarop vervolgens te vertrouwen. Te leven vanuit het hart, vanuit jouw authentieke zelf.

Vaak heb je geen idee hoe dit moet, je hebt een constante gedachten stroom, je zit veel te veel in je hoofd en niet in je lichaam. Hoe fijn is het om daar enige vorm van begeleiding bij te krijgen? Iemand die jou helpt inzichten te krijgen in jezelf, in jouw systeem. Je bewust maakt van jouw patronen en je laat voelen wie jij eigenlijk echt diep, diep van binnen bent. Ieder mens is zo mooi en krachtig. Ik hoop je te mogen verwelkomen!

Retraite:

Rust, ruimte, liefde voor jezelf, vrijheid.

Dit wordt een fantastische dag! Op een ongelooflijk mooie stille plek in het Gooi. Van 10 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s avonds.  Definitieve datum, volgt.

WAAROM?

Een hele dag voor jezelf. Om jezelf beter te leren kennen. Om te ervaren, om je intuïtie te activeren.Om te communiceren met je ziel.

Ingrediënten: stilte wandeling, meditaties, visualisaties en we eindigen met het maken van een vision board.

Gun jezelf deze dag! Investering: 75 euro inclusief BTW         (exclusief BTW voor bedrijven).

Voor meer informatie en het opvragen van het programma: marcella@wholehearted.nl

_________________________

 

 

De rol van de vrouw.

Integrerend vind ik het. Het leven en vooral het leven van de vrouw. De vrouw moet van alles, erbij horen, ambitieus zijn, het maximale uit haar leven halen. Een partner, al dan niet getrouwd, kinderen en een goede baan. Een leuke vriendin/vrouw, een goede dochter en natuurlijk een rijk sociaal leven. En als de kinderen komen, wordt er van je verwacht dat je een super moeder bent. Helpen op school, de leukste partijtjes en quality time voor je kind. Kan dat? Of je wordt als een Aat Spagaat uit elkaar getrokken? Tussen schuldgevoel naar je prive leven of juist naar je werkend bestaan? Want… een vrouw moet natuurlijk wel perfect zijn!

Ik was laatst bij een lezing van Vreneli Stadelmaier, een super leuk, capabel mens met een enorme passie. Naast haar drukke baan als begeleidend coach van hoogopgeleide vrouwen, haar passie om vrouwen door dat glazen plafond te begeleiden, heeft ze ook nog een boek geschreven “Fuck die onzekerheid”. Super knap, waar haalt ze de tijd vandaan?

Interessant was het, de lezing. Toch blijf ik weer bij dezelfde vragen: waar blijf jij? Ben je trouw aan wie jij bent? Waarom moet je zoveel? Ben je trouw aan je eigen hart? Is het van wezenlijk belang om allemaal aan de top te staan van het bedrijfsleven? Als het je zielenmissie is om dat te doen en je een brandende ambitie hebt dan is dat natuurlijk fantastisch.

Ik denk echter dat niet iedere vrouw bereid is zoveel offers te brengen. Waarom krijg je kinderen? Je wilt ze toch zien opgroeien en begeleiden tot mooie, stabiele, liefdevolle mensen?

Ik heb veel vrouwen voorbij zien komen die spijt hadden dat ze de jeugd van hun kinderen hadden gemist. Je kunt het niet meer inhalen.

De rol van de vrouw is intrigerend. Door de eeuwen heen zijn we onderdrukt, verguisd en 50 jaar geleden stonden we nog aan het aanrecht. Als je ging trouwen dan stopte je met werken.

Kennen jullie de serie “Mad Men?” Top serie, geeft zo’n mooi beeld van die tijd. De intelligente vrouw die zich rotverveelde, want laten we eerlijk zijn, een dag wassen, strijken, opruimen en schoonmaken is niet echt een verheven taak. Ik ben dan ook absoluut geen voorstander van die rol maar…. Het ontwikkelen van jezelf, het ontdekken van je missie is zo veel meer dan alleen heel hard recht vooruit racen, zo snel mogelijk op weg naar je doel. Genieten van de mooie momenten in je leven, stil staan bij jezelf, ontdekken wat jij nodig hebt en jezelf vervullen. Opruimen van onnodige ballast, stof afnemen van je eigen kern en jezelf zien in al je pracht. Zoveel vrouwen raken enorm ontroerd als ze echt contact maken met zichzelf en zien hoe ze zichzelf hebben verwaarloosd.

Alleen maar alles hebben wegegeven zonder ook weer “op te laden”. Ontdekken dat er zoveel mooie kanten aan jezelf zit die je nog niet ontdekt hebt. Je creatieve kant bijvoorbeeld kan jezelf veel vervulling geven. Je balans zit in het evenwicht tussen je linker en rechter hersen helft. Creëren en scheppen, nog eens creëren en nog eens scheppen, is een heerlijk gevoel! Dat je zelf aan het roer staat van je eigen leven, jij bepaalt de koers en niemand anders!

Leef jij in een spagaat?

Dat is dan ook de reden dat ik Aat Spagaat (zie boven) in het leven heb geroepen, een visualisatie van een vrouw waarin veel vrouwen zich zullen herkennen.  In mijn beleving is Aat:….

een zelfstandige vrouw die haar eigen koers wil varen.

Haar persoonlijk leiderschap wil op eisen.

Ze is intelligent, nieuwsgierig en “young at heart”.

Ze wil zich ontwikkelen op zowel zakelijk als gevoelsnivo en

het optimale uit het leven halen.

Ze wil zich vol inzetten voor haar idealen en gebruikt daarbij haar intuïtie.

Ze heeft de durf en de moed om zich open en kwetsbaar op te stellen.

Ze wil iets neerzetten in de wereld en wezenlijks iets toevoegen.

 

Wil je Balans?

Leven vanuit het hart

Energetische begeleiding?

Je volledige zelf zijn (worden)?

Leren hoe je ondanks alle prikkels/impulsen je eigen koers blijft varen?

Je intuïtie leren vergroten?

Je bewust worden van blokkades en/of oude overtuigingen en deze vervolgens opruimen, niet wegstoppen?

Je weer stralend en vitaal voelen!

En het allerbelangrijkste: houden van jezelf!

Je eigen succes omarmen en jezelf niet kleiner maken dan je bent?

Lef durven hebben, een andere koers durven inslaan?

Je angst “aankijken” en de illusie doorprikken…

Wil je vrij zijn, zonder alle banden in je leven door te hoeven prikken?

 

Dan ben je bij Aat Spagaat *(*powered by Wholehearted), aan het goede adres.

Door middel van individuele sessies, workshops en voor de echte doorpakker… een training van 10 dagdelen.

 

Heb ik je interesse gewekt? Laat het me dan weten dan gaan we aan de slag!

Ik heb er enorm veel zin in en zal al mijn passie, ervaring en intuïtie aanwenden om liefdevol en betrokken met je/jullie aan de slag te gaan.

 

Met hartelijke groeten,

Marcella de Klerk

______________________________

Liefde is de weg …..

 

Liefde, liefde, liefde!

Wat doet liefde met jou, en met je dierbaren? Met de mensen om je heen, de mensen die je op straat tegen komt, in het bos of op de hei?

Liefde is de weg naar wezenlijke acceptatie van jezelf, mensen te zien en te accepteren zoals ze echt zijn, maar vooral jezelf te zien. Met zowel je lichte- als je schaduwkanten.

Waarom kunnen we makkelijker anderen liefhebben dan onszelf? Waarom moeten we altijd de belangen van anderen voorop stellen en onze verlangens op een laag pitje zetten? Vanochtend had ik een cliënte die met klachten in haar nek worstelde. Tijdens de sessie kwam ze tot de bewustwording dat ze continu bezig is energie aan andere mensen te geven, daarbij zichzelf volledig wegcijferend. Haar werk, haar familie, haar vrienden en ga zo maar door. Ze vond/vind het heel moeilijk om liefde aan zich zelf te geven. Alsof dat niet mag. Is dat onze calvinistische inslag? Niet zeuren maar doorpakken.. Ik herken dat wel en weet dat het ook mijn valkuil is. Het voelt zo goed als je iemand kunt helpen. Daar is ook niets mis mee overigens! Alleen kun je pas echt iemand helpen, begeleiden, als je van je zelf houdt en jezelf echt door en door kent. Dan kun je de liefde toelaten en de kracht door je heen laten stromen. Dan voed je je zelf met deze liefdevolle energie en ben je onderdeel van de overvloed van het leven. Dan kun je met de ogen van liefde naar alles kijken wat er om je heen gebeurt. Dan blijf je bij jezelf, sta je stevig met beide benen op de grond en laat je je niet door de emoties van andere mensen meesleuren, waardoor je uitgeput raakt. De samenleving is chaotisch, druk, er is veel ellende en juist nu is het zo belangrijk om tegenwicht te bieden tegen al die negativiteit. Liefde stroomt, angst blokkeert. Dat zul je vast wel herkennen.

Ik werk tijdens mijn sessies met visualisaties waardoor je ook daadwerkelijk voelt waar de blokkades zitten. Dat je afscheid kunt nemen van deze belemmeringen, alleen al door je er bewust van te worden.

Het mooie van opruimen is dat je je daarna zo licht, rustig en liefdevol voelt en deze energie meeneemt de wereld in. Hoe meer mensen deze ervaring hebben, hoe beter dat is voor de wereld. Een voorbeeld, een moeder die niet lekker in haar vel zit, geeft deze energie door aan haar kinderen. Patronen worden doorgegeven. Kinderen zijn spiegels van de ziel. De moeder ervaart problemen thuis, kinderen zijn druk, klierig en luisteren niet. Zodra de moeder aan haar “problemen” gaat werken, gaat het beter met de kinderen. Ik heb dat al zo vaak gezien en ervaren. Als jij transformeert, transformeert de wereld met je mee. Laten we gaan voor eigenwaarde, zelfvertrouwen, kracht, lef en LIEFDE!

_________________

 

In beweging….

 

De wereld is in beweging, voelen jullie het ook? Wat een drukte en onrust om ons heen.

Iedereen moet van alles, is druk in de weer met werk, of het krijgen van werk en/of opdrachten, met relaties, blijf ik bij mijn partner of niet? Moeite hebben met het nemen van beslissingen, durf ik het oude los te laten en het nieuwe “onbekende” te omarmen?

Allerlei wegen worden bewandeld, samen, alleen en we creëren ons suf. Plannen worden gesmeed, mensen benaderd om die plannen te omarmen etc.

Waarom voelt dat dan toch zo zwaar? De energie van mensen om me heen die maar voortploeteren. Is dit de wereld in transitie? Een gewaardeerde collega uit het vak zei laatst, we zitten in een informatierevolutie. Er heerst verwarring en pijn. Wie ben ik, wat doe ik hier? Volg ik mijn hart? Als we die issues uit het verleden niet opruimen, blijft dat ons achtervolgen, daar ben ik van overtuigd.

Als je er middenin zit heb je nog geen overzicht, dat krijg je pas als je boven op de berg staat, dan heb je uitzicht! Het gaat mijns inziens om vertrouwen en veiligheid. Wat is nou echt belangrijk in je leven? Die status voor de buitenwereld? Krampachtig vasthouden aan het oude? Durf je de rivier van het leven te laten stromen? Nieuwe bronnen in jezelf aan te boren? We gebruiken maar 2% van onze intuïtieve vermogens. Wat kan en zal er gaan gebeuren als je de poorten wat verder opendoet? Of metaforisch gesproken de ramen opengooit zodat er frisse lucht naar binnen kan stromen?

Het nieuwe jaar is alweer bijna begonnen. Nieuwe kansen, nieuwe voornemens, nieuwe plannen. Eigenlijk is het ook mooi om met de seizoenen te leven. De lente is het seizoen van nieuwe plannen, het onverwachte toelaten en nieuwe kansen zien, te zaaien. De zomer het seizoen voor het uitvoeren, het groeien en vervolmaken van deze plannen, de herfst voor het oogsten en de winterperiode voor de consolidatie, terugkijken op het afgelopen jaar en naar binnen keren. De balans opmaken als het ware. Tijd om op te ruimen.

Tijd om jezelf eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. Ben ik trouw aan mezelf? Herken ik patronen in mezelf die me tegenhouden/beperken? Geen navelstaren, maar bewust het mooiste cadeau aan jezelf geven, namelijk vrijheid om het leven door je heen te laten stromen als een rivier, met de stroom mee…. Je bent goed zoals je bent! Je kunt overprikkelt raken van al die boodschappen dat je gelukkig moet zijn, je awesome moet voelen, dat je plezier in je leven moet hebben etc. Als je dat niet voelt dan kun je je nog ongelukkiger voelen, iedereen kan het behalve ik!

Zomaar een knop omdraaien is lastig. Deze foto’s heb ik in het bos en op de hei gemaakt, gewoon bij mij om de hoek. Als je ziet hoe perfect en mooi en synergetisch de natuur is, waarom zouden wij dat dan niet zijn? Wij zijn een onderdeel van de natuur en ook wij zijn prachtig, liefdevol en zitten vol talenten en vaardigheden waar de wereld om zit te smachten. Wij zijn een onderdeel van het radertje van het leven. Samen vormen wij een geheel. Daarom is iedereen goed zoals hij is. Dat kan zoveel rust geven!

 

 

Xxx Marcella

___________________________

 

Onrust.

 

Wat gebeurt er veel, wat is het onrustig, waarom moeten we zo veel? In wat voor pakketje verpak jij je boodschap? In een mooie doos met een strik eromheen? Onderbouwd met allerlei onderzoeken en wetenschappelijke stellingen. Waarom niet duidelijk, eerlijk, kort maar krachtig, in plaats van vol  wollige taal? Mijn hele werkende leven heb ik dat al ervaren. Hoe dikker de presentatie, hoe meer geld je ervoor moet betalen.  Waarom niet vanuit de essentie, zeggen waar het op staat, voelen en je intuïtie weer eens gebruiken. Er was laatst een cliënt bij me die ik een reading gaf, waarbij ik vooral keek naar haar navelgebied, het centrum van emotionele communicatie. Ik constateerde een aantal zaken waarop ze verbaast uitriep, jee dit is tijdens mijn sollicitatie bij het assessment ook naar voren gekomen… Hoe fijn zou het zijn als je wat meer op je eigen intuïtie mag vertrouwen, als je open staat voor delen, eerlijkheid en openheid. Samen ervaringen delen in plaats van het gevoel dat je alles alleen moet doen. Hoe beter je jezelf kent, je oude patronen en overtuigingen, hoe beter dit gaat.  Waarom reageer je zo fel als iemand een op- of aanmerking heeft? Voel je je aangevallen, gekwetst en waar komt dat dan vandaan? Als je niet wordt uitgenodigd op een feestje, voel je dan dat je er niet bij hoort? Hoe komt dat? Als je afgewezen wordt voor een baan laat je je dan meteen uit het veld slaan? Voel je jezelf minderwaardig? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is ongelooflijk onrustig en vermoeiend om je een speelbal te voelen van al wat er in je leven afspeelt. Fysiek ongezond ook.

Neem af en toe eens afstand van de cirkel waar je in zit en ga erboven hangen. Zie al die mieren druk doen, op weg zijn naar al hun bezigheden en heilige moeten, relativeer.

We leven allemaal in cirkels. Jij zit in de kern van je eigen cirkel en maakt voortdurend contact met andere cirkels om je heen. Je bent altijd alleen, maar toch samen, in verbinding met iedereen om je heen. Hou je eigen cirkel “schoon”, laat je niet opslurpen door de negatieve emoties van anderen, het getrek aan je, de drukte van het erbij willen horen en de tijd die je daarmee kwijt bent. Al die impulsen die voortdurend voorbijkomen. Altijd maar ja zeggen op alles wat voorbij komt kan je uitputten. Zorg voor geestelijke voeding in de vorm van een goed gesprek of een heerlijke wandeling in de natuur. Zet jezelf weer in je eigen kracht zodat je niet om ver geblazen kunt worden. Analyseer je emoties en als je onrust voelt door alles wat er om je heen gebeurt, trek je dan even terug en zet je beide benen op de grond, haal energie uit de aarde en zet jezelf weer in je eigen gekleurde cirkel van licht. Dan kun je vol compassie leven, maar toch bij jezelf blijven!