Nieuwsbrief mei, 2013

Lieve allen,

Het is alweer even geleden dat ik wat van me heb laten horen.

De lente is alweer van start gegaan. Eindelijk is het mooi weer. Wat is dat genieten!!  Heb net heerlijk in het oh zo groene bos gelopen. Wat is het mooi buiten! De lente is toch altijd weer een prachtig seizoen. Een nieuw begin, ontluikende blaadjes, prachtige bloemen en stralende blauwe luchten. Loop als het even kan buiten en geniet van het moment! Dan vul je jezelf weer met positieve energie en kracht en voel je de verbondenheid met al wat er is.

Dan voel je dat we leven in een wereld van verbindingen.

Alles wat je doet en ervaart heeft effect op het leven om je heen.

Ik las laatst het boek van Irene van Lippe-Biesterveld “Leven in Verbinding”.

Hier onder een quote uit een lezing die ze gegeven heeft op een conferentie voor zakenvrouwen:

“De manier waarop je leeft, wat je doet en wat je denkt heeft invloed op je gezin, je medemens, je collega’s en ga zo maar door.

 

Als we ons zelf wegcijferen omdat het werk, je kinderen, je partner, je sociale leven, je zorgen, je opslokken dan blijft er weinig energie over voor jezelf en jouw welzijn. Dan hol je jezelf uit als het ware en raak je van jezelf af tot dat er een moment komt dat je jezelf in de spiegel aan kijkt en denkt wie ben ik? Wat voel ik, wat wil ik? Neem het natuurlijk leiderschap weer over van je zelf. Bevrijd jezelf van je angsten en leer te houden van jezelf, dan bevrijdt je automatisch ook anderen. Kom uit je rolpatroon en overwin je angsten, de onzekerheden die ons leven bepalen, het gaat er uiteindelijk om te zijn wie je bent, met je intuitie, je zachtheid, je daadkracht, je professionaliteit. Een HEEL mens. Dat is moeilijk, maar alle moeite waard.

De weg van het omzetten van angst in liefde. Liefde voor wie je bent, zachtheid naar jezelf en naar anderen, dat geeft zekerheid en daar volgt daadkracht uit. Waar liefde is, is geen angst. Hoe meer we ons zelf zijn, hoe meer we de ander kunnen respecteren in het anders zijn. Laten we elkaar onze verschillen in eigenheid gunnen.

“Het is belangrijk je creativiteit te gebruiken in je dagelijks leven op wat voor manier dan ook, door iedere dag tot iets speciaals te maken. Nieuwe ideeën laten ontstaan en van daar uit energie opdoen.

Het is aan onszelf ons leven zo in te kleuren dat we geïnspireerd raken of blijven. “

Voor mij is dit gesneden koek. Als ik te veel van mezelf af raak, dan raak ik uit balans, mijn energie stroomt weg en ik raak geïrriteerd. Dan “stroomt” het  niet.

Iedereen heeft te maken met situaties die je uit balans brengen. Stress, werkdruk, geen baan, geen projecten, verantwoordelijkheden, scheiding, ziekte, gezin, vrienden met problemen en ga zo maar door.

Hoe blijf je bij jezelf en kun je in balans blijven?

Niet door weg te vluchten van alle narigheid en je van alles en iedereen af te snijden, uit de verbinding te gaan en je zelf klein te maken en je voor jezelf te verstoppen.

Maar door je kwetsbaar op te stellen en je eigen kracht weer te hervinden. Het natuurlijk  leiderschap van je zelf weer op te eisen. Met beide benen op de grond, in het hier en nu. Te genieten van wat er wel is, dankbaar te zijn voor elke dag en je zelf een moment van stilte te gunnen zodat je weer bij jezelf kunt komen. Een lekkere wandeling te maken in bos of hei of op het strand (horizon) om jezelf weer op te laden.

Als je voortdurend tegen de zelfde thema’s aan loopt en het gevoel hebt dat je vastloopt, vraag dan om hulp. Zoek de verbinding op. Gun jezelf bijvoorbeeld een reading om inzage te krijgen in processen die onbewust een rol spelen in je leven. Oude thema’s die graag getransformeerd willen worden, zodat je weer stralend en vol kracht in het leven kunt staan. Kunt staan voor je eigen schittering! Want mooi ben je en dat mag iedereen zien. Het mooie is dat je niet alleen voor jezelf transformeert maar ook voor je omgeving. Wij zijn allemaal energie en met elkaar verbonden!

Laten we elkaar stimuleren en met elkaar samenwerken, samenwerken met behoud van eigenheid. Delen en groeien en het leven LEVEN.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven, niemand anders kan en zal dat voor je doen. 

Avondje Anders:

Op donderdag 13 of donderdag 20 juni as. organiseer ik weer eens een Avondje Anders.

Thema: Natuurlijk Leiderschap. (Datum is afhankelijk van het aantal deelneemsters.)

Leiding nemen over je leven in al zijn facetten, vanuit de persoon die je in wezen bent. Of je nou een eigen bedrijf runt, werknemer bent, een eenmanszaak hebt of je gezin runt. Het gaat over leiding nemen, keuzes maken vanuit wie je bent. Weten wie je bent, te midden van, en met alle krachten die om je heen aanwezig zijn.

Een mooie avond waar je de verbinding voelt met elkaar en vol kracht en nieuwe energie weer aan de slag kan.

Laat per omgaande weten of je interesse hebt dan plan ik een avond in.

Geef ook even aan wanneer je kunt en of je wellicht ook beide avonden beschikbaar bent? Bij voldoende aanmeldingen gaat de avond door. Mail: naar marcella@wholehearted.nl.

Ik ben ook van plan in het najaar een avond te organiseren voor mannen. Ik krijg vaak reacties van mannen die zo’n avond interessant vinden, maar niet tussen alleen maar vrouwen willen zitten.

Mocht je geïnteresseerden weten laat het me weten.

EAP: (Energy Awareness Programme)

In september wil ik van start gaan met een serie van 10 dagdelen. Voor diegenen die in hun eigen kracht willen komen te staan, oude thema’s willen opruimen en bewust gebruik willen maken van hun intuïtie en energie. Voor meer informatie bel 0654300223 of mail me.

Nu1.nl

Zoals velen van jullie weten heb ik een bijdrage geleverd aan het online magazine Nu1.nu. Mocht je dit tijdschrift nog niet hebben gelezen dan kun je naar de site

www.nu1.nu. gaan. De volgende uitgave zal voor de zomer verschijnen.

BeLEEF

Ik ben met 2 vrouwen uit mijn netwerk een belevingsevent aan het organiseren, met als werktitel BeLEEF.

Insteek van de dag: positief, inhoudelijk, inspirerend, stimulerend voor bewustwording en groei. Laagdrempelig, gezellig en vrij.

Er zal aandacht zijn voor kunst, muziek, leven/inspiratie, beauty en gezondheid.

Het voornemen is om dit event in het najaar van 2013 te laten plaatsvinden.

Meer informatie hierover volgt.

Ik wens jullie een mooi, liefdevol leven en hoop jullie binnenkort te zien/spreken.

Met hartelijke groeten,

Marcella de Klerk

Wholehearted

Vogelkersstraat 28

1402 GB BUSSUM

06-54300223

marcella@wholehearted.nl

 

NB. Voel je vrij deze nieuwsbrief door te sturen. Graag zelfs!

marcella